Spaghetti alla carbonara
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
500 gram spaghetti
-
250 gram gerookt spek
-
200 gram Parmezaanse
-
5 eieren
-
olijfolie
-
boter
-
peper + zout
|
Bereiding:
|
-
Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de
kook.
-
Strooi een flinke snuif zout in het water.
-
Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
-
Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan.
-
Laat het spek krokant bakken en roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
-
Neem een mengschaal en breek de eieren in deze schaal.
-
Klop ze los met een garde en rasp de "Parmezaanse" kaas erbij.
-
Roer de kaas door het eiermengsel.
-
Tip: Wees niet te zuinig met de "Parmezaanse" kaas
-
Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in.
-
Kook de pasta al dente, net niet beetgaar. (zie verpakking)
|